返回 美食咖啡

小遊戲 ~嫁個有錢人

嫁個有錢人~~~~~

http://radio-canada.ca/televisio  ...  laBellaRomanza.html

共有13關
  • 怎麼玩阿

• 我...我...我看不懂ˊˋ
    版主救一下我吧...
  • 怎麼玩ㄚ???
  • 不能玩耶.....
  • 到底是如何啊??
  • 這是遊戲嗎?不會有病毒吧..........>  <
  • 快來八
    告訴我們怎摸玩~~
  • 玩法..(sorry  是廣東話的)

第一版
    任務  :  星期五18:00前要另Carmie嫁俾Ernie 
                        星期六約左Elio雙睇
    特發任務  :  你要買條珠鋉  (費用1000$)...星期五  18:00前
    1.  星期三...一起身當然要食個早餐化個靚妝去返工啦(工作地點  :  Nunzio  Construction)
    2.  搵夠1000$既時候...就去shopping  mall買條珠鋉...返屋企按下面既cafe...去你屋企開既cafe度搵Ernie...同佢傾偈時佢個頭隔離會有條珠鋉...按一下俾Erine...等佢送俾Carmie...咁婚禮就可以進行喇
    3.  繼續搵錢同埋增加自己既  Harmony
    4.  到星期六17:30-18:00出發去  Da  Teresa  Restaurant
    ~~過關~~

第二版
    任務  :  買對  in-line  skates  (費用  450$)
                          增加你既  health
                          完成所有安排俾你既工作
                          星期六16:00  Elio會去你屋企搵你出去玩
    特發任務  :  工司有事要去  City  Hall  度先搞...星期五18:00前要搞掂(費用300$)
                                          要去Shopping  Mall度買部冷氣機  (費用  500$)
    1.  星期一如常返工...星期二你老闆會叫你去  City  Hall  度搞d野
    2.  係  City  Hall  度...首先同法官傾偈...再同另外果個人傾...佢會問你俾唔俾300$佢幫你手...你選擇(1)俾錢佢...再同法官傾偈...如常返工搵錢
    3.  搵夠錢就去Shopping  Mall度買冷氣機  500$...同係  Shopping  Mall  右下角個女人傾偈...選擇(2)送野俾佢...按一下冷氣機...夠錢的可以買埋對  in-line  skates...唔夠就星期六先買
    4.  去搵法官...佢就會話你知件事解決左...仲有報酬添
    5.  星期六  12:00  係屋企等Elio  (一定要有  in-line  skates)
    *如想增加  family...可以去shopping  mall  度買隻cd  "vivaldi"  (費用  80$)  送俾你uncle
    ~~過關~~

• 第三版

任務  :  買條裙仔出席首影禮  (費用  600$)
                          Carmie  同埋媽咪病左...要去醫院探下佢地
                          小心你既身體
                          星期六  10:00  -  14:00  係屋企等Elio黎接你
    特發任務  :  媽咪病懵左...鬧到男朋友個媽咪反左面...重貼左好多不利既海報添...快d幫手搞返掂佢
                                        Uncle生日呀...買隻cd    "ADIA"  送俾佢  (費用  50$)
    1.  如常地返工(不過係屋企既cafe幫手)...食下野咁...記得去  Hospital  探下你屋企人...16:00之前要係屋企(係cafe唔算屋企)...老豆會叫你出街  "met"  街招...路經  Cat-a-gogo  Boutique  時順手買埋條裙仔
    2.  老豆話媽咪激嬲左人...仲俾人亂貼街招...快d幫手"met"晒佢啦    到處去click那些poster

3.  媽咪會打俾你...叫你去買隻cd  "ADIA"...18:00前要送去uncle公司祝佢生日快樂
    4.  星期六  10:00  -  14:00  係屋企等Elio黎接你
    ~~過關~~

第四版

任務  :  Elio  會同我出去高級酒店食飯呀...星期六  19:00係屋企等佢     
    特發任務  :  教堂有事...你要    1.  拿批文  (去city  hall  費用  100$)   
                                                                                                    2.  買材料  (費用  100$)   
                                                                                                    3.  請工人幫手  (費用  500$)
    1.  返工...食飯...收到uncle  call...去  city  hall  又係果個白衫既貪心佬...俾100$佢幫你手拿批文
    2.  去  shopping  mall  買木板
    3.  返屋企既cafe搵    Ernie  ...請佢做工人...選擇(2)  500$   
    4.  睇下教堂入唔入到去...入到就即係ok左
    5.  去Cat-a-gogo  Boutique  搵右手邊個男人傾偈...佢會俾500$你
    6.  我地繼續扮靚靚同發錢寒...等待美滿既星期六  19:00
    ~~過關~~

第五版

任務  :  星期六  14:00  ~  15:00  係屋企等  Elio  去野餐

• 第五版

任務  :  星期六  14:00  ~  15:00  係屋企等  Elio  去野餐
                        你係咁病...有事記得去shopping  mall  買藥食  (費用  50$)
    1.  一起身你就發燒喇...快d食個早餐...跟住去隔離間醫院度睇醫生啦...睇完記得去shopping  mall度買藥呀(唔好買得多...食一次買一次)
    2.  病都未好...老豆又黎搵你幫手喇...睇下d外國人叫左d乜...你要記底...再分返d食物俾佢地
    3.  你鍾意搵錢又好...休息又好...總之星期六準時等Eilo啦
    ~~過關~~

第六版

任務  :  星期六  14:00  陪你男朋友去shopping...佢去你屋企接你
    特發任務  :  Alfredo  被禁入境...幫佢搵返d証件出黎
                                        媽咪唔記得左拎野...你快d渣車去啦  (用上.下.左.右箭咀移動)
    1.  佢地好忙趕住酬備宴會...返下工先啦
    2.  老豆一出場...又有麻煩野喇...Alfredo被禁入境呀...快d幫佢搵返d出生証明啦...按一下Carmie開始搜查  (証明文件有2張)  ...搞掂個法官就會打俾你...ok晒 
    3.    媽咪留左野呀...你快d幫手渣車去拎返啦
    4.  星期六  14:00前係屋企等你男朋友啦
    ~~過關~~ 

第七版

任務  :  星期六  17:00  -  19:00  男朋友黎接你...今次去見佢d  好  fit  既女性朋友...你肥左啵...去shopping  mall買粒減肥藥啦  (費用  150$)
    特發任務  :  幫手執走d不良既野
    1.  返工既第二日...媽咪會叫你幫手執下Carmie間房...拎走d唔岩小朋友用既野...快手d喇俾人鬧喇  (煙...酒...雪茄)
    2.  有錢就去買粒減肥藥食下啦
    3.  keep好你既狀態...等星期六  17:00  佢黎接你喇
    ~~過關~~
  • 第八關

任務  :  星期三  18:00前買支香水  (費用  150$)  送俾Elio個媽咪
                        星期六  13:00  Carmie  結婚了
    特發任務  :  又有好多人黎你屋企間cafe食野喇...幫手整好d  pan-cake  佢啦...小左邊樣你就加返落去啦...完成就按  ok
    1.  去shopping  mall度買支香水送俾Elio個媽咪
    2.  老豆又出場...搵你幫手整pan-cake呀...快d啦...小心整錯又俾佢鬧呀
    3.  等星期六  13:00...按一下Carmie...Elio會打電話俾你...之後再按一下教堂...按祈禱...婚禮開始喇
    ~~過關~~

第九關

任務  :  星期六  18:00  同Elio去俞家班
                        Catherine  同埋  Maurizio  約你去打網球...等你放鬆一下  (位置  Cat-a-gogo  Boutique)
                                  打網球時  :  左.右既箭咀移動...space  bar打波
    1.  一開始返工又得...去打網球又得...只要keep任自己既狀態就ok喇
    2.  只要狀態好...星期六  18:00佢同你去做俞家...必定無失禮啦
    ~~過關~~

第十關

任務  :  老豆同媽咪去旅行...Carmie同  Ernie會返黎住住先...你照顧佢地喇
                        星期六  18:00...Elio帶我去睇畫展
    特發任務  :  買  1.  酒                (費用  500$)
                                                  2.  風扇          (費用  0$) 
                                                  3.  咖啡機  (費用  0$)
                                        保護展覽中心...將d簽名抗議書"met"晒佢...要搵晒全市
    1.  頭一日你要做家務...記住媽咪未返之前都唔好係屋企食飯...因為唔會加...只會減...出街食好
    2.  第二日有特發任務...去shopping  mall  買支酒...問Carmie拎風扇...問  Ernie拎咖啡機...星期二  17:00前
    3.  "met"抗議書...我次次都差3張先夠14張...星期四  17:00前
    4.  以最靚既姿態出席星期六既約會啦
    ~~過關~~
  • 第十一關

任務  :  請Elio黎你屋企既cafe食飯...搵個大廚返黎煮啦
                        星期六  18:00  -  20:00  等Elio黎
                        Uncle間公司出左事呀...搞到Carmie搬唔到入去住...快d幫手啦
    特發任務  :  幫Uncle搵返5頁既文件出黎
    1.  去shopping  mall搵個廚師...選擇(1)...再按多佢一次傾...選擇(1)...(1)
    2.  返屋企同Carmie傾偈...選擇(1)
    3.  Uncle  搵你幫手...去City  Hall搵法官...選擇(1)...返工司開工
    4.  幫手拎開d野搵個5頁紙喇...要返工司做野...就去搵法官啦
    5.  等星期五Elio係你屋企既cafe度食飯啦
    ~~過關~~

第十二關

任務  :  Elio約我星期六  18:00-20:00係屋企等佢
    特發任務  :  幫Teresa服務客人...記底佢地叫咩食啦
                                        Teresa又搞事喇...叫你係限時之內要到達目的地
                                        Teresa今次仲離譜...要你搵...草姑...蛋  (費用  100$)...發酵2年既芝士
    1.  忙完一日之後...幫Teresa手喇
    2.  開車喇...唔好俾Teresa睇死呀...加油呀
    3.  芝士問媽咪就有喇...蛋去shopping  mall買啦...草姑我就搵唔到...星期四  18:00前
    4.  等Elio星期六黎接你啦
    ~~過關~~

第十三版

任務  :  派邀請函俾每一個人...唔好溜呀  (有個叫anut  Stefania  係shopping  mall  度架)
                          係屋企等的士...星期六  18:00  -  20:00
    特發任務  :  幫人搵女仔...見到大廈有女仔行過就影佢相啦  (有心口個d先係女仔呀)
                                        Elio  個媽咪唔舒服...車佢入急症室
    1.  食個早餐出發喇...見到人就按佢一下...再按佢頭隔離既邀請函
    2.  Anut  Stefania叫你幫手影人相呀...快d啦...唔好影錯啵
    3.  飛車喇...睇住時間呀
    4.  搞好你既身體狀態...睇下嫁唔嫁到個有錢人啦

• 天阿~這是香港話嗎?

好難看的懂阿~

那個好心人士能翻成國語?
  • candycooper
    candycooper
    進去那個網址後要按押??
    我連怎摸啟動這遊戲都不知道...>╲╲╲<
  • 害我去他給的首頁找...
    http://www.radio-canada.ca/url.asp?/television/ciaobella_english/vflash/jeu/laBellaRomanza.html

大家來玩唄....
  • 挨唷    誰來翻成國語啦
  • 有…夠…難…
  • 呵~~不用客氣啦~~只是第一關就過不了~"~
  • 很難~~~~~~~~~~~~~``
    有沒有人會…我在第二關卡關了@@鳴鳴
  • 第一版
    任務    :    星期五18:00前要讓Carmie嫁給Ernie   
                                            星期六約了Elio相親
    特發任務    :    你要買條珠鋉    (費用1000$)...星期五    18:00前
    1.    星期三...一起身當然要吃個早餐化個妝去上班啦(工作地點    :    Nunzio    Construction)
    2.    賺夠1000$的時候...就去shopping    mall買條珠鋉...回家去按下面的cafe...去你家開的cafe找Ernie...跟他聊天時將項鍊送給他...等他送給Carmie...這樣婚禮就可以進行啦
    3.    繼續賺錢跟增加自己的    Harmony
    4.    到星期六17:30-18:00出發去    Da    Teresa    Restaurant
    ~~過關~~

第二版
    任務    :    買對    in-line    skates    (費用    450$)
                                                增加你的    health
                                                完成所有安排給你的工作
                                                星期六16:00    Elio會去你家找你出去玩
    特發任務    :    工司有事要去    City    Hall    那裡辦...星期五18:00前要搞定(費用300$)
                                                                                要去Shopping    Mall度買部冷氣機    (費用    500$)
    1.    星期一如常上班...星期二你老闆會叫你去    City    Hall    辦事
    2.    在    City    Hall    裡...首先跟法官講話...再跟另外一個人講...他會問你給不給300$他幫你忙...你選擇(1)給他錢...再找法官講話...如常上班賺錢
    3.    賺夠錢就去Shopping    Mall裡買冷氣機    500$...之後跟    Shopping    Mall    右下角那個女人講話...選擇(2)將冷氣送給他...夠錢的可以買對    in-line    skates...不夠就星期六在買
    4.    去找法官...他就會說知到事情解決了...還會有報酬
    5.    星期六    12:00    在家等Elio    (一定要有    in-line    skates)
    *如想增加    family...可以去shopping    mall    裡買cd    "vivaldi"    (費用    80$)    送給你uncle&n
回應...
 返回 美食咖啡